Contact Auto Reis Rechtsbijstand Opstal Inboedel Aansprakelijkheid Ongevallen Post

Goed om te weten over je inboedelverzekering...

Een inboedelverzekering verzekert de spullen in je huis onder andere tegen brand, inbraak, storm, sneeuw en waterschade. Ook bestaat er een complete dekking voor alle 'van buiten komend onheil'. Dat is de meest uitgebreide dekking die we bieden.

Van buiten komend onheil

Met deze 'all-risks' dekking worden alle schades aan spullen in je huis gedekt, tenzij ze veroorzaakt worden door bijvoorbeeld oorlog, terrorisme of slijtage. Dit is de beste en een meest uitgebreide dekking en voorkomt gedoe over ‘kleine lettertjes'. Deze dekking is wel iets duurder dan de 'standaard extra uitgebreide dekking'. Het gaat om ongeveer 15-20% meer premie.

Standaard extra uitgebreide dekking

In plaats van de 'all-risks' dekking is er ook een extra uitgebreide dekking voor spullen in je huis. Die zijn onder andere verzekerd tegen schade door:

Niet gedekt

Alleen schades die plotseling ontstaan zijn gedekt. Het oud worden van een apparaat is dus niet gedekt, omdat daar lange tijd overheen gaat.

Gebeurtenissen die niet genoemd staan in de polis als gedekte oorzaken zijn niet verzekerd. Daarom is deze polis minder uitgebreid dan de 'van buiten komend onheil / all-risks' polis.

Inboedelwaarde van je woning

Je dekking is maximaal de inboedelwaarde van je woning. Dat geeft aan hoeveel het kost om je inboedel compleet te vervangen als deze bijvoorbeeld is afgebrand. De inboedelwaarde wordt geschat door in de waardemeter een aantal gegevens in te vullen, zoals je leeftijd, inkomen en waarde van onder andere electronica en sieraden. Omdat een schatting soms te laag kan zijn, ben je meestal standaard gedekt tegen onderverzekering.

Opstalverzekering

De inboedelverzekering dekt geen schade aan je woning zelf. Daarvoor heb je een opstalverzekering nodig. Het is verstandig de opstal- en inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar onder te brengen.