Contact Auto Reis Rechtsbijstand Opstal Inboedel Aansprakelijkheid Ongevallen Post

Goed om te weten over je reisverzekering...

Als je goed verzekert op reis wil kun je via Het Vermogenshuys een doorlopende reisverzekering afsluiten. Je bent dan het hele jaar door goed verzekerd als je op reis gaat. Mocht er op reis iets misgaan dan kun je naar de alarmcentrale van de verzekeraar bellen. Die is altijd bereikbaar. Er valt veel te kiezen bij een reisverzekering. We hebben de verschillende opties hieronder voor je op een rijtje gezet.

Bagage, geld en cheques, sportuitrusting

Over het algemeen is je bagage verzekerd tegen verlies, diefstal en schade. Nieuwe spullen zijn meestal tegen nieuwwaarde verzekerd, oudere spullen tegen dagwaarde. Geld en cheques zijn niet altijd standaard mee verzekerd. Als je dure sportuitrusting wilt verzekeren, zoals ski's of golfspullen, dan kun je kiezen voor een uitgebreide dekking.

Topdekking, volledige dekking en eigen risico

De beste dekkingen worden topdekking of volledige dekking genoemd. Hier zijn de verzekerde bedragen hoger. Dat kan verstandig zijn als je waardevolle bagage hebt.

De meeste reisverzekeringen hebben een eigen risico op schade aan bagage tussen de €50,- en €100,-. Soms kun je dat zelf verhogen. Je betaalt dan een lagere premie voor je reisverzekering.

Geneeskundige kosten en repatriėring

Deze dekking vangt de kosten op van spoedeisende medische hulp die vaak niet door je zorgverzekering gedekt worden, zoals:

Bijzondere reizen: wintersport, duiken, zakenreis, dagtrip of erg lang weg

Bij bijzondere reizen is een aanvullende dekking nodig of nuttig:

Pech onderweg: hulp, vervangend vervoer en extra kosten

Als je auto uitvalt, of de bestuurder kan niet meer rijden, dan kun je wel wat hulp gebruiken. Je auto wordt ter plekke gemaakt of weggesleept en als je je reis niet kunt vervolgen wordt vervangend vervoer en/of een hotelovernachting vergoed. Pech hulp kun je meeverzekeren op je reisverzekering, maar ook vaak op je autoverzekering.

Annulering

Soms gebeurt er iets waardoor je echt niet op reis kan, of je reis moet afbreken. Bijvoorbeeld omdat naaste familie ernstig ziek wordt of overlijdt, je een been breekt, plotseling werkloos wordt of als je een grote schade hebt zoals het afbranden van je huis.

Een annuleringsverzekering vergoedt dan de reissom of een deel daarvan bij het afbreken van een reis. De uitgebreide annuleringsverzekering vergoedt bij afbreken de hele reissom. Sommige verzekeraars vergoeden ook enkele reisdagen als je vlieg-, bus-, trein of bootreis flink vertraagd is, bijvoorbeeld door een staking.

Extra dekkingen: Rechtsbijstand, Ongevallen

De aanvullende dekking voor rechtsbijstand vergoedt juridische kosten voor verhaalsbijstand (als je iemand aansprakelijk stelt voor de door jou geleden schade), strafbijstand (als er een strafzaak tegen jou wordt aangespannen) of contractbijstand (als er problemen zijn met bijvoorbeeld een huurcontract). Losse rechtsbijstand verzekeringen hebben vaak geen buitenland dekking.

De ongevallen dekking keert een vast bedrag uit bij overlijden of invalide raken als gevolg van een ongeluk op reis. Losse ongevallen verzekeringen hebben over het algemeen standaard een buitenland dekking.