Contact Auto Reis Rechtsbijstand Opstal Inboedel Aansprakelijkheid Ongevallen Post

Goed om te weten over je opstal/woonhuis verzekering...

Een opstal/woonhuis verzekering verzekert je huis onder andere tegen brand, inbraak, storm, sneeuw en waterschade. Je kunt je aanvullend verzekeren voor schade aan glas en de fundamenten van je woning. Ook bestaat er een complete dekking voor alle 'van buiten komend onheil'. Dit is de meest uitgebreide dekking die we bieden.

Van buiten komend onheil

Met deze 'all-risks' dekking worden alle schades aan je woning gedekt met uitzondering van zaken als oorlog, terrorisme, slijtage. Dit is de beste en meest uitgebreide dekking en voorkomt gedoe over 'kleine lettertjes'. Deze dekking is wel iets duurder dan de 'Standaard extra uitgebreide dekking'. Het gaat om ongeveer 15-20% meer premie.

Standaard extra uitgebreide dekking

In plaats van de 'all-risks' dekking is er ook een extra uitgebreide dekking voor je woonhuis en bijgebouwen. Je woning is onder andere verzekerd tegen:

Niet gedekt

Alleen schades die plotseling ontstaan zijn gedekt. Het verouderen van je huis is dus niet gedekt, omdat daar lange tijd overheen gaat.

Gebeurtenissen die niet genoemd staan in de polis als gedekte oorzaken zijn niet verzekerd. Daarom is deze polis minder uitgebreid dan de 'van buiten komend onheil / all-risks' polis.

Glas

Schade aan glas is niet altijd standaard meeverzekerd. Je kunt dit als aanvullende dekking kiezen.

Fundamenten

De fundering van een huis beschadigt niet snel. Daarom is het meestal niet standaard in de dekking opgenomen. Mocht het toch mis gaan, dan is het vervangen van fundamenten duur. Het is daarom heel verstandig om deze wel mee te verzekeren. Je kunt het als aanvullende dekking kiezen. Het Vermogenshuys kan je daar over adviseren.

Herbouwwaarde van je woning

Je dekking is maximaal de herbouwwaarde van je woning. Dat geeft aan hoeveel het kost om je huis opnieuw te bouwen als deze bijvoorbeeld is afgebrand. De herbouwwaarde wordt geschat door in de waardemeter een aantal gegevens in te vullen, zoals de inhoud van je woning. Het is verstandig om deze in te vullen.

Inboedelverzekering

De opstalverzekering dekt geen schade aan je inboedel. Dat zijn alle spullen in je huis die je mee zou kunnen verhuizen. Daarvoor heb je een inboedelverzekering nodig. Het is verstandig de opstal- en inboedelverzekering bij dezelfde verzekeraar onder te brengen.